Materialele tale sunt sigure?

Materialele tale sunt sigure?

În ultimul timp pe reţelele de socializare găseşti tot mai multe produse de unghii false provenite probabil din surse nesigure, alese fără prea multă precauție şi profesionalism, comandate de pe siteuri din străinătate care se ocupă cu vânzarea produselor ieftine.

Diferitele tipuri de geluri, prafuri de porțelan, lichide pentru pregătirea unghiilor, pot semăna cu unele din materialele de top de la noi, ele fiind replici (fake-uri) ieftine din Orientul Indepărtat şi nici măcar pe departe calitatea lor nu se aseamănă cu a celor pe care le găseşti la noi. Comandarea gelurile de bază, gelurile de construcție, prafurilor acrilice din surse nesigure, fără să fie verificate şi testate din punct de vedere chimic si fără să dețină un aviz sau certificat în vederea asigurării sănătății este o iresponsabilitate uriaşă.

In toate cazurile se poate solicita si descărca o fişă tehnică de siguranață pentru produsele care sunt comercializate in Ungaria, care conține componentele și gradul de periculozitate al lor. Dacă achiziționăm astfel de materiale dintr-o țară din afara UE, compoziția lor este necunoscută, iar prima problemă care poate apărea este efectul alergic al substanței. Acest lucru poate să apară sub formă de blistere arzătoare, care apar pe piele, iar în cazurile mai grave poate apărea tusea sau starea de rău.

O altă sursă importantă de pericol este inhalarea vaporilor din aceste materiale și inhalarea prafului în urma şlefuirii sau pilirii unghiilor. Simptomele de inhalare a prafului pot să apară imediat sau mai tarziu, dar chiar si după săptămâni, luni sau ani. Toate acestea din cauza produselor de manichiură netestate, ieftine din Orientul Îndepărtat.

O manichiuristă profesionistă, care se respectă exclude factorii de risc si nu işi expune clientele, respectiv sănătatea proprie la aceste pericole şi posibile consecinte negative.

Daca alegi produse care au fost testate și care au o fișă cu datele de siguranță din Ungaria, nu va  trebui să îți faci griji niciodată pentru sănătatea clientei tale şi a ta. Nimic nu poate fi mai important pentru o manichiuristă de succes, decât siguranța muncii sale.

Distribuie postarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


X

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii presupune ca esti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
Accept
Nu accept
Privacy Policy